2012. július 17., kedd

Evolúciós életmód: mogyoró allergia


Az evolúciós orvoslás egy egészen új megközelítést ajánl a mogyoró allergiával kapcsolatosan, amely jelenleg a legveszélyesebb, esetenként halálos étel allergia. Az utóbbi években az anyukák ha a gyermekük megbetegszik igyekeznek ˝természetes˝ készítményeket keresni a kezelésükre. Gideon Lack londoni kutató szerint, a gyermekek kiütéseit általában mogyoró-olaj tartalmú krémekkel kezelve sajnos megnő az esélye szegény gyermeknek, hogy allergiásak lesznek a mogyoróra. A bőrén keresztül felszívódó olaj ellen az immunrendszer antitesteket termelhet, ami elvezethet a későbbi betegséghez. További kutatásaik kimutatták, hogy önmagában a mogyoró evés nem növeli az allergiás betegség kialakulását, amely nem meglepő evolúciós szempontból, hiszen egy tápláló ételről van szó. A problémát a szervezetbe más úton, nem az emésztő rendszeren, kerülő anyagok jelentik, a gyomrunk sokkal jobban kezeli a növényi olajokat mint a bőrünk, mivel az őskorban is nagyon változatos dolgok kerültek oda feldolgozásra. A bőrünk a legritkább esetben úszott mindenféle zsíros, olajos anyagokban.


További evolúciós tanácsok az  allergia elleni harchoz:

Gyermek szoptatás ameddig lehetséges, az ajánlás két év, ez adja a legjobb védelmet a különböző allergiák ellen.
A gyermek étkezésébe fél évesen kis mennyiségekben vezessük be a magokat, gyümölcsöket, amelyek leginkább allergiás tüneteket okoznak. Ha az édesanya allergiás valamire, akkor a bevezetés előtt konzultáljunk orvossal.
Hagyjuk gyermekünket, hogy a porban, sárban hemperegjen, esetleg még meg is kóstolja azt.
Vigyük gyermekünket farmra, ha lehet minél többször érintkezzen háziállatokkal, lovakkal, macskával, kutyákkal.
Ha kialakult sajnálatosan valamilyen fajta allergia, győződjünk meg arról, hogy valóban erről van szó, ha ugyanis az antihisztamin készítmény nem igazán csillapítja a tüneteket, akkor másról lesz szó, nem allergiáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése