2023. február 23., csütörtök

4.Kombinálj különféle innovációkat


A legnagyobbak is ezt csinálják, az apple előtt is gyártottak számítógépet vagy telefont, de ő kihozta ebből a maximumot, összerakta egybe amit egy telefontól elvár az ember, integrálta a tudást,  és még többet is, és minden egyéb irányból támogatja azt. Az appok, a logisztika, vagy a márkaépítés területéről. Gyönyörű új boltokban állítják ki, ahol kipróbálhatod, megszagolhatod vagy akár meg is haraphatod, minimalista csomagolásban, elegánsan és egyedileg tervezett termékeiket. Minden oldalon sajátos újdonságok adják ki az összképet. Nem minden sikerült úgy, ahogy azt elképzelték, de koncentráltan dolgoznak azon, hogy a gyenge oldalaikat erősítsék. Nem mindenkinek ajánlanám azonban ezt, hiszen az ember élete véges, az energiái szintén. Ha egy valamivel töltesz sok időt, mondjuk megtanulsz gitáron játszani, akkor nem marad időd mondjuk arra, hogy új pulóvereket köss. Vagy vagy. Ha ismered a gyenge, szerinted fejlesztendő oldaladat, próbáld meg az előnyöket, hátrányokat együttesen rangsorolni, és ez alapján dönteni.

Ehhez nagyon jó kis egyszerű kiindulási egyenletet adok, amit szinte mindenre tudsz alkalmazni:

Ideális állapot= előnyök/költségek+nem várt hátrányok.

Mit szeretnél elérni? Mi az ideális állapota ennek?

Kreatív szeretnék lenni a munkámban. Remek, milyen előnyei lesznek ennek? Több ötletem lesz, többen elismerik a munkámat, komolyabb feladatokat kaphatok, elégedettebb leszek a munkámmal…..Szép, na de ennek vannak költségei. Pénzbeliek: könyveket kell vennem, tanfolyamra járni, sokat foglalkozni ezzel. Időbeli: gyakorolni kell a módszereket. Milyen nem várt hátrányok léphetnek fel: sokba kerül, nem jut pénz mozira, nincs időm a barátaimra, a családomra. A képlet ezekkel lesz teljes. Megéri, vagy keressek mást?

Az igazán érdekes és némiképp bonyolult akkor lesz a képlet, ha több, egymással versengő ideális állapotot, helyzetet vettünk össze.

Legyek kreatív szakember vagy inkább tanuljak meg főzni?

Esetleg mindkettőre jut időm, energiám. Lássuk az előnyöket, hátrányokat és költségeket.

Hajrá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése