Vegyészmérnökként, és
érdeklődőként mindig is szívem csücske volt a főzés és annak tudományos
háttere, rengeteg érdekes összefüggés, szappanoperaszerű hirtelen meglepetés
várja azokat, akik elmerülnek ebben a témában. A mai témám egy kicsit
idejétmúlt, vízkereszt már elmúlt, a szép karácsonyfák már a szemetesben
landoltak, évente 100 millió fenyőfa sorsa ez, sajnos 8-12 évre van szüksége,
hogy eladható magasságú, minőségű fenyővé váljanak és két hét után a kukába
landolnak.
Mit kezdhetünk a konyhában a
fenyővel, azon kívül, hogy nagyon finom illata van?
A friss tűleveleknek intenzív
fás, fenyő, édeskés, citrusos, talán kissé tropikus aromája van. Ez a citrusos
aromájával kapcsolható bizonyos ételekhez, például a spárgához vagy a ginhez.
Nagyon egyszerűen meg kell
szárítani a tűleveleket és elporítva használni az ételek ízesítéséhez. A sült
csirkét mielőtt sütik, jól bekenni vele, vagy húst füstölni ezzel is tökéletes.
Itt egy nagyon rövid kis filmet találtok egy spárgás receptről.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése