Dublinban egy tudományos
konferencián érdekes kiállítást tartottak a résztvevőknek, különféle sajtokat
szolgáltak fel nekik, amelyek az emberi testrészek alapján voltak elnevezve. Láb, vagy hónalj
sajt. Nem fantázianeveket tükröztek ezek, hanem azt, hogy honnan vették azokat
a bacikat, amelyek hatására a sajt előállt. Nem az első eset volt ez , igazából néhány éve megjelentek az első jelei ennek az iránynak, divatnak.
Néhány New Yorki pékségben hasonló emberi testrészek mikrobái segítik a
termékeik előállítását, a legújabb pedig, hogy a sörfőző mesterek szakálláról
sikerült olyan gombafajokat leszedni, amivel a sörkészítést lehetett segíteni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj15BIX3By7GJANYjgXrhVAu3w4fEIUKrOfyP-Off7YffPXI1QlrKObX78HBVkQl0tckQDmyKhQjQu7s-ewjIS5WUYvI4shG-wD3a6c_S5_h4L6X0YAaAVfV0BG27KXGy4sTYqpHF741RTg/s1600/images.jpg)
A kovászban a legnagyobb
mennyiségben előforduló élőlény a Lactobacillus reuteri, amely többek között az
emberi bélrendszer fontos alkotóeleme is, tehát ideális lenne ebből a forrásból
beszerezni az alapító kultúrát.
Hamarosan talán ezen a
nyomvonalon elindulhat egy saját személyre szabott egészséges fermentált diéta,
egy szakember mintát vesz a delikvens hónaljából, lábáról, vagy bélbacijaiból,
majd ezekkel fermentált ételeket készít, sajtokat, kenyeret, erjesztett
zöldségeket és ezekkel táplálkozva sok ma nehezen kezelhető betegséget
előzhetünk meg.
Megmozdult a gyomrom, finom?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése