![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwmYNESq90tCYqMaAj4jbdM7sL_XfsyFV5opCDymQYCxdyWSI1G2jzaeCHWCzeO91Q4gOJP-WrLW9VjFHOapQwCbz8i9jPRGZgzPAHUvuYyUA6Rwc9j9V00R6HlAuQiBob-uOu8nDZCDKZ/s1600/gggg.jpg)
Lehetséges, hogy léteznek olyan belső mechanizmusok, amelyek közvetlenül segítenek bizonyos egysejtűeket, hogy bejuthassanak az anyaméhbe és segítsenek a fejlődő magzatnak?
A baci mentesen növekvő egereknek nagyon sok rosszul kialakuló szerveik vannak, amelyek gyakran emésztési és szaporodási problémákhoz vezetnek. Az immunrendszerük is abnormális, a lokális és szisztémás limfoid struktúráik is hibásan fejlődtek. Ha a frissen született baci mentes egereket a megfelelő bacikkal megfertőzik, akkor normális immunrendszerük alakul ki, stressz válaszuk is az elvártaknak megfelelően fejlődik. A bacik kellenek az egészséges szervezet kialakulásához. A vitaminok kritikusan befolyásolják az életünk első 3-4 évét, ilyen például a sokat emlegetett folsav. Ezt és más jelentős aminosavakat, dipeptideket is előállítanak a mikrobáink. Visszafordíthatatlan problémák esetében gyakran sokkal kevesebb és kevésbé diverz baci hálózattal találkozunk, ez is jelzi azok fontosságát. A folsavat már minden leendő anyuka szedi, és ezt nagyon jól teszik, de más anyagok is hasonlóan fontosak, ilyen például a linolsav, ami agyunk zsírsavainak 60%-át adja. Az alacsony bevitelt az autizmussal, az Alzheimerrel is összefüggésbe hozták már. A legújabb kutatások már nem mutatják ilyen fényesnek a linolsavat és bevitelét, de fontos megjegyezni, hogy ebben a kutatásban, eszerint az étkezéssel bevitt linolsav ronthatja a DHA és az arachidonsav felszívódását. Amiről mi értekezünk, az a bennünk élő bacik által előállított linolsavja. A bifidobaktériumok és a lactobacillusok is előállítják ezt a zsírsavat, nem lenne egyszerű ezeket a bacikat prebiotikumokkal támogatni és erősíteni az első két trimeszterben a várandóság alatt?
A születés után következő évekről
és a bélflóra kapcsolatáról már nagyon sokat tudunk, a fogantatástól a
születésig azonban lényegesen kevesebbet. Azt jól tudjuk, hogy az anya a
placentán keresztül minden jóval ellátja gyermekét, a gyermek salakanyagait
pedig elszállítja. Az első trimeszterben nemcsak a gyermek kezd el növekedni,
hanem az anya melle is megnő, majd később további kilók rakódnak le a testén.
De miért is szed fel a nő a gyermekénél és méhlepény tömegénél jóval több
kilót, ami utána nehezen megy le? A bélflóra megadhatja a választ, az első
harmadban a hölgyek bélflórája is nagy változásban van, egyesek aránya megnő,
mások eltűnnek. Ez a folyamat nem véletlenszerű, hanem a vizsgálatok szerint
egy irányba mutatnak.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFh06W1iYTXgoxcE3QkkoFmTOdXTbD6JSh1rOTYan3MkNv4tkiDhO4XblpLi9MGglzCoelYXizrRIuYRBmlF8GODdUQKlQWSCjH26YVnB48UETqTwZYYrPM1VtqHgoDHODumQYs2eIMOGf/s1600/let%C3%B6lt%C3%A9s+(1).jpg)
A terhességi cukorbetegséget is minden
valószínűséggel kezelni illetve megelőzni lehet majd a jövőben, amint többet
megtudunk a terhesség alatti bélflóra átalakulásáról.
Még egy példa, a születés
időpontja, ez a kijelölt idő körül akár 2-3 hetes intervallumban bármikor
megtörténhet. A születés előtt a vagina mikroflórája felkészül az eseményre, és/ vagy elindítja esetleg? Nem csodálkoznék ezen.
A legtöbbször csak a bajt okozó fertőzésekről
hallunk, az influenza agyi fejlődési gondokat okozhat, ami különféle depressziós,
vagy esetenként skizofréniát okozhat.
Itt is vegyes kép alakulhatott ki
bennünk, vannak a magzat fejlődéséhez elengedhetetlenül fontos fajok, míg
ismerünk olyanokat, akik nagyon sok betegségeket, rendellenességeket hagynak
maguk után.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése