2015. február 25., szerda

Kreatívsarok: A kreativitás szexi


Nem árulok el nagy titkot ezzel a címmel, az emberek a partnerválasztásuknál előkelő helyre sorolják, hogy legyen az illető kreatív, a kreatív embereknek pedig az átlagosnál több szexuális partnerük van az életben. De minden fajta kreatív tevékenység egyforma?

Geoffrey Miller szerint a kreativitás a páva farktollához hasonló dolog, egyértelműen a mentális egészségünket, rátermettségünket reklámozza a másik nem felé.

De természetesen nem egyformák a területek, ahol kiemelkedő lehetsz, a nagy zeneszerzők nevére, munkáira emlékszel, de ki tudja megmondani a WC feltalálójának nevét, származását.
Egy kutatást végeztek nem olyan régen, és ekkor megpróbálták elkülöníteni azt, hogy mely tevékenységek azok, amelyek legjobban vonzzák az ellenkező nemet és, melyek azok, amelyek legkevésbé. 43 kreatív tevékenység közül lehetett választani, és rangsorolni szexuálisan vonzereje szerint.

Összefoglalva, mindkét nemnek az esztétikai kreativitás messze megelőzte a technológiai típusúakat. Lássuk a legszexibb tevékenységeket:

10. Versírás
9.Egyéni stílusú öltözködés
8.Egy komédiában szerepelni
7. Művészi fotók készítése
6. Egy zenekarban játszani
5. Zeneművet írni
4. Okos, csípős megjegyzéseket tenni
3. Zenét játszani
2. spontán utazás
és a number one: sportolni.

Emlékezzünk meg a vesztes sorozatról is, a legkevésbé szexis dolgok, amikkel lenyűgözhetjük leendő párunkat:

10. részt venni egy drámában
9. tudományos kísérlet tervezése
8. matematikai tudás bevetése egy mindennapos probléma megoldásában
7.Kültéri dekoráció tervezése
6. Tudományos előadás tartása
5. kertészkedés
4. weboldalkészítés
3. számítógép programírás
2. beltéri dekoráció tervezése és végül, amitől mindenképpen elhatárolódjunk, vagy tagadjuk le a randevún, az a reklámkampány készítés, ez lett a leg-leg nemkívánatosabb.




Tanulság: sportoljunk és kerüljük a reklámok világát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése